Bead Embroidery Armband maken met cuff

Bead Embroidery Armband maken met cuff

Bead Embroidery is een techniek waarbij veel mogelijkheden zijn. Je kan met deze techniek van alles mee maken zoals armbanden, kettingen en oorbellen. In deze tutorial neem ik je mee in de mogelijkheden die er zijn om een Bead Embroidery armband te maken en laat ik zien hoe je een cuff hierin kan verwerken. Laat vooral je eigen creativiteit gaan. 

In de webshop van Beadzy kan je kant en klare Bead Embroidery pakketten bestellen, waar voldoende materialen in zit om een prachtig sieraad te maken. 

Wat heb je nodig:

- Nicole's Beadbacking
- Ultra Suede
- Cuff
- Cabochon, evt meerdere na keuze
- Diverse kralen zoals Miyuki Rocailles en delica's 
- Overige kralen bijv. Facet rondellen, Facetted beads, zoetwaterparels enz. 
- Draad
- Naald

Het advies om Fancy stones te gebruiken wordt afgeraden bij het gebruik van de Cuff. 

1. Teken de grootte van je cuff uit op de Nicole's Beadbacking. Dit kan je eenvoudig doen door de lengte en breedte van de cuff op de meten + 0.5cm aan beide zijdes extra, zodat als de cuff er tussen wordt geplaatst er nog ruimte genoeg is om de armband af te werken. Je kan met een potlood dit uittekenen op je Nicole's Beadbacking. Zie afbeelding hieronder. 

Tip: Knip niet direct de vorm uit, zo kan je eventueel nog buiten de randen kralen bevestigen als je dat mooi vind of zo uit komt. 

Bead Embroidery Armband Cuff Afbeelding 1

2. Plaats bijvoorbeeld in het midden een cabochon, dit heb ik gedaan met dubbelzijdig plakband. Dit kan mits je de cabochon gaat omranden met kralen. Zo hoef je niet met lijm te knoeien. 

Bead Embroidery Armband Cuff Afbeelding 2

 

3. Indien je wenst de cabochon te omranden met peyote stitch volg dan de eerste stappen van de Bead Embroidery Pendant Tutorial.

Bead Embroidery Armband Cuff Afbeelding 3

5. Langs de cabochon heb ik een rij Facet rondellen geregen met de techniek backstitch. De backstitch leer je in de onderstaande video.

 

5. Je ziet veelal dat er een grotere cabochon als hoofdonderdeel worden geplaatst in het midden. Je kan er voor kiezen om meerdere cabochons te plaatsten en deze te omranden. Ik heb er voor gekozen om 2 Pyramid beads te plaatsen. Ik heb vooraf een lijn in het midden getrokken, zodat ik kan bepalen dat beide kanten van de armband op exact gelijk zijn. 

Bead Embroidery Armband Cuff Afbeelding 4

6. Rondom de Pyramid Beads heb ik nog 2 rijen met backstitch gedaan. 

Bead Embroidery Amrband Cuff Afbeelding 5

Laat jouw reactie achter

Reacties worden beoordeeld voordat deze worden geplaatst