Opheffingsuitverkoop: 40% korting op alle artikelen, boven de €35,- gratis verzending (binnen Nederland).

Brickstitch Oorbellen DIY Patroon

Brickstitch Oorbellen DIY Patroon

Door de techniek Brickstitch te gebruiken kun je simpel deze leuke oorbellen maken. In dit gratis patroon worden seed bead 11/0 en fire polished beads 3mm gebruikt. Wil je een draai aan je oorbellen geven dan kan je natuurlijk alle soorten kralen gebruiken of gebruik bijvoorbeeld een andere vorm van een gesloten ring.

Benodigdheden:

  • Seed beads 11/0 (Toho of Miyuki)
  • Fire Polished beads 3mm
  • 2 oorhaakjes
  • 2 gesloten ringen 10mm 
  • Draad, bijv Fireline, Miyuki beading thread of Toho one-G

Neem een gewenst stuk draad, rijg 1 seed bead 11/0 en sla met het draad om de gesloten ring en ga terug door de seed bead 11/0. Als je met het draad terug rijgt door de seed bead, dan rijg je deze aan de zijde waar het draad uit kwam. 

Brickstitch oorbellen afbeelding 1

Rijg opnieuw 1 seed bead en sla je draad om de gesloten ring en ga wederom door de seed bead 11/0 die je zojuist hebt aangeregen. Zorg ervoor dat je bij het aantrekken van het draad de seed bead zo dicht mogelijk tegen de eerste seed bead aan duwt.

Afbeelding 2 Brickstitch oorbellen

Herhaal nu de vorige stap door steeds 1 seed bead 11/0 aan te rijgen totdat de gehele ronde af is. Als de laatste seed bead is toegevoegd rijg dan met het draad door de bovenzijde van de allereerste seed bead die je hebt aangeregen, sla om de gesloten ring en kom via de onderzijde van de seed bead weer omhoog.

Afbeelding 3 Brickstitch oorbellen

We beginnen nu aan de tweede ronde. Rijg 1 seed bead en rijg door het draad die zich tussen twee seed beads van ronde 1 bevindt. Rijg vervolgens weer door de seed bead terug via de onderzijde. 

Afbeelding 4 Brichstitch oorbellen

 

 Rijg ronde 2 nu geheel af zoals in de vorige stap beschreven. Probeer de seed bead weer zo dicht mogelijk naast elkaar te rijgen. Soms kan het zijn dat je 2 keer een seed bead rijgt door met het draad door dezelfde verbindings draad van de vorige ronde te rijgen. 

Vanaf nu kan je iedere ronde deze techniek gebruiken totdat je vind dat de oorbellen groot genoeg zijn. Ik maakte vanaf nu nog 1 ronde met Fire Polished 3mm en 1 ronde met seed beads 11/0.

In de laatste ronde werken we de oorbellen af. Rijg nu 3 seed beads, rijg door het draad van de vorige ronde en kom alleen door de laatst aangeregen seed bead weer omhoog. Deze 3 seed beads vormen nu een boog.

Afbeelding 5 Brickstitch oorbellen

Rijg de gehele ronde af. Kom aan het einde met het draad uit een tweede seed bead van een boog. Rijg 1 seed bead, door het oorhaakje en nogmaals 1 seed bead. Rijg met het draad door de volgende tweede seed bead van de volgende boog. 

Afbeelding 6 Brickstitch oorbellen

Gefeliciteerd, je oorbel is nu klaar. Maak op dezelfde manier een tweede oorbel. 

Mocht je na aanleiding van dit gratis patroon nog vragen hebben? Mail je vraag dan naar info@beadzy.nl

Brickstitch oorbellen

Brickstitch Oorbellen

Ben je op zoek naar meer gratis tutorials? Wordt dan lid van de Facebook groep Free beading tutorials.

Laat jouw reactie achter

Reacties worden beoordeeld voordat deze worden geplaatst