Battle of the Beadsmith

Battle of the Beadsmith

The Battle of the Beadsmith is al een aantal jaar een terugkerende wedstrijd. In deze sieraden wedstrijd doen er Bead Artists mee van over de gehele wereld. Het werkt voor mj erg inspirerend om de creaties van andere Bead Artists te zien, en daarnaast is het een super leuke uitdaging om zelf mee te doen. The Battle of the Beadsmith 2018 is inmiddels begonnen en er zijn dit jaar 93 deelnemers die tegen elkaar 'battlen' om uiteindelijk de winnaar van the Battle of the Beadsmith 2018 te worden.

Vraag je jezelf af wat de winnaar van deze battle wint? Eigenlijk enkel de eer. De winnaar is de beste Bead Artist van dat desbetreffende jaar. Meedoen doet men dus enkel voor de uitdaging, niet voor prijzen. Zelf heb ik inmiddels drie keer meegedaan met The Battle of the Beadsmith, dit jaar sla ik het echter een keer over. Hieronder zie je sieraden die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. 

Battle of the Beadsmith 2015Battle of the Beadsmith 2017

Battle of the Beadsmith 2017

Hoe gaat The Battle of the Beadsmith in zijn werk?

Voordat de wedstrijd begint worden de deelnemers in gedeeld in groepen van twee Bead Artists. Dit jaar was het net iets anders en werden er maar liefst drie deelnemers in de 1e ronde ingedeeld. Deze deelnemers 'battlen' vervolgens te gen elkaar. Stemmen kan enkel door andere deelnemers worden gedaan. Dit stemmen wordt gedaan via een Facebookpagina (link). Uiteindelijk wint er één deelnemer en deze gaat vervolgens door naar de volgende ronde.

In ronde twee worden de nieuwe tegenstanders bepaald. Dit zijn tegenstanders welke de vorige ronde dus ook hebben gewonnen. In totaal worden er zes á zeven rondes gespeeld, totdat er uiteindelijk één Bead Artist zich de beste Bead Artist van de wereld mag noemen.

Sinds dit jaar is er nog een verandering. Er is namelijk een onbekende jury geïntroduceerd. Deze beslist mede welke Bead Artist The Battle of the Beadsmith wint.

Favoriete deelnemers

Hieronder zie je een aantal van mijn favorieten, deze zijn echt prachtig!

Giuliana Verdelli-Italy BOTB '18Andrea Zelenak - Romenie BOTB '18Claudia Koolmees BOTB '18
      Giuliana Verdelli                  Andrea Zelenak           Claudia Koolmees
Csilla Lombos BOTB '18
Csilla Lombos
Kristina Kristiansson BOTB '18
Kristina Kristiansson
Grazyna Walczak BOTB '18BOTB '18 Marcella De GennaroBOTB '18 Stefania Iucci
    Grazyna Walczak          Marcella De Gennaro           Stefania Iucci

Ook meedoen?

Heb je zelf interesse om mee te doen met The Battle of the Beadsmith? Volg dan de Facebookpagina van The Battle of the Beadsmith: Official. Eens per jaar wordt er aanmeldingsformulier geplaatst. Hiermee kan je je aanmelden, een aantal weken later zal Steven (de eigenaar) een bericht posten met de deelnemers die met The Battle of the Beadsmith mee mogen doen. 

De volledige link naar de Facebookpagina is https://www.facebook.com/groups/909085782545395/

Laat jouw reactie achter

Reacties worden beoordeeld voordat deze worden geplaatst