Opheffingsuitverkoop: 40% korting op alle artikelen, boven de €35,- gratis verzending (binnen Nederland).

Een goude tip om je oude Fimo klei weer bruikbaar te maken

Een goude tip om je oude Fimo klei weer bruikbaar te maken

Vandaag wilde ik graag een aantal cabochons van Fimo klei maken. Een aantal jaar geleden heb ik al eens eerder met Fimo klei gewerkt, maar daarna heeft het een tijdje ongebruikt op zolder gelegen. 

Toen ik het wilde gebruiken was de Fimo klei erg hard, ook de fimo klei die nog in originele verpakking zat was hard. Ik had geen zin om naar de winkel te gaan of online te bestellen, dan moest ik weer wachten en had juist nu zin en tijd om nu lekker aan de slag te gaan. 

Zoekend op internet kwam ik zelfs een oud bericht tegen op een forum die ik zelf in 2012 had gepost hoe je oude Fimo klei weer zacht kon maken.

Hieronder de instructie:

1. Snij de Fimo klei in een aantal blokjes 

2. Doe 1 blokje fimo klei in een boterham zakje en leg deze in een bakje met kokend water. Laat dit vervolgens 5 tot 10 minuten liggen. 

3. Na 10 minuten snij je dit blokje weer in kleine blokjes en sneed ze 1 voor 1. Het kan zijn dat sommige Fimo klei stukjes erg korrelig zijn. Voeg dan een aantal druppeltjes water toe en kneed verder. 

4. Kneed de stukjes nu samen en haal dit door de pasta machine. Herhaal dit een aantal keer. Voeg naar wens nog een aantal druppeltjes water toe. 

5. Op deze manier kun je de Fimo klei toch weer hergebruiken.

Laat jouw reactie achter

Reacties worden beoordeeld voordat deze worden geplaatst